Projecte

 

L’Ajuntament de Paiporta conscient de la importància de la recuperació de la Memòria Històrica, així com de la posada en valor de totes les persones que es van veure immerses dins del context de la República, Guerra Civil i Postguerra. És per açò que des de 2016 es va crear un equip de treball destinat a realitzar projectes encaminats a aquesta finalitat.

 

Es va perfilar i configurar un projecte global alhora que integrador, que ha anat concretant-se al llarg d’aquests anys amb activitats i programes que han comptat amb el suport de la Diputació de València i de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques. 

Som conscients que la gent involucrada és molt major i molts han mort, amb la qual cosa la recuperació de la memòria oral és un element primordial per a recuperar el testimoni directe, encara que en molts casos es tracta de testimonis de segona generació, és a dir, els fills i filles que van viure el conflicte de la Guerra Civil en un segon pla, i als quals agraïm ens hagen cedit la seua imatge per a configurar aquest arxiu. Paral·lelament a la seua imatge s'han recuperat tots els expedients dels encausats de Paiporta. 

 

Amb tota aquesta informació s'ha configurat l'arxiu de la Memòria Històrica de Paiporta, que esperem siga d'utilitat, per la seua configuració, tant als usuaris i usuàries en general com als investigadors i investigadores